Vučić: Srbijom neće upravljati ni Darko Šarić, ni Ljubiša Buha Čume

“Tražio sam rezultate u borbi protiv narko-kartela, ali su ljude u MUP-u više zanimale neke unutrašnje stvari”, rekao je Vučić
374 pregleda 39 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETA/PHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETA/PHOTO
Ažurirano: 20.06.2014. 16:08h

Svi šefovi uprava u policiji biće smijenjeni i to je pet šefova u pet uprava, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao i da direktor policije Milorad Veljović neće biti smijenjen.

"Danas bi i Veljović bio smijenjen da nije izabran na konkursu, ne zato što je kriv, već iz moralnih razloga”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sedmice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Vučić je rekao da na mjesto smijenjenih načelnika uprava u policiji biće privremeno postavljeni njihovi zamjenici.

“Tražio sam rezultate u borbi protiv narko-kartela, ali su ljude u MUP-u više zanimale neke unutrašnje stvari”, rekao je Vučić.

Vučić je objasnio da je ova odluka donijeta u skladu sa inicijativom ministra unutrašnjih poslova, uz saglasnost direktora policije.

"Nadam se da su neki naučili lekciju da neće biti zloupotrebljavani od onih koji bi svoje političke želje da ostvaruju preko njihovog ugleda“, rekao je on.

Premijer je poručio da Vladi Srbije neće narađevati Darko Šarić, da misli da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović pošten policajac, i da je to mislio i prije poligraf testa koji je Milović prošao.

"Ali kako neće Srbijom upravljati Darko Šarić, tako neće ni Ljubiša Buha Čume. Nažalost mnogi su ušli u borbu između Čumeta i Šarića, ali Srbija u tome neće da učestvuje. O uticaju na tabloide neću ni riječ da kažem. I gospodin (premijer Crne Gore Milo) Đukanović nije imao nikave veze sa ovim. Bio je u čudu“, rekao je Vučić.

On je rekao i da su svi navodi o Zemunskom klanu koji su objavljivani prethodnih dana “izmišljotina Ljubiše Buhe Čumeta“.

“Svuda gdje se pojavila ta informacija, to je javio Ljubiša Buha Čume. Ista laž kao i za Rodoljuba Milovića da je uzeo 2 miliona eura od Šarića, tako da je šef BIA Aleksandar Đorđević uzeo milione od Šarića. Nisu to objavili, ali su o tome govorili između sebe i unijeli haos u sistem. I jedno i drugo su bili notorna laž. Drugi povodi su bili da se Milović sastaje sa Šarićevim ljudima, jer je htio da ih hapsi“, rekao je Vučić.

Premijer je poručio da će Srbija biti normalna, pristojna i uređena zemlja u kojoj će policija brinuti o građanima, a ne o politici.

“Želim da poručim građanima Srbija da oni koji su kriminalom uprljali ruke, koji su u korupcionaškim aferama do guše, da za njih neće biti slobonog vazduha u Srbiji. Uvjeren sam da ćemo uspjeti da radimo još bolje više, da će se ljudi osjećati sigurno i bezbjedno, i da će manje slušati priče da je jedan ovakav, a drugi onakav, već da ćemo 2018. završiti posao i moći da kažemo da smo spremni za EU“, rekao je on.

Bonus video: