Nikolić se obratio naciji: Kriminalci imaju prijatelje u MUP-u

On traži promjene na ključnim mestima u policiji, nezadovoljan njenim radom, a od vlade da nastavi reforme u tom resoru
9 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 20.06.2014. 12:13h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić obratio se naciji i saopštio da u MUP-u ima ljudi koji sarađuju sa kriminalcima koji moraju biti smijenjeni.

Nikolić se prije obraćanja susreo sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i tamošnjim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

On traži promjene na ključnim mestima u policiji, nezadovoljan njenim radom, a od vlade da nastavi reforme u tom resoru jer će, kako je poručio, jedino tako biti omogućena istinska borba protiv kriminala.

"Građani Srbije s pravom očekuju od svoje države bezbjedan život bez straha da bi jednog dana mogli da postanu žrtve nasilja", naveo je Nikolić i dodao da njihovo povjerenje u policiju zavisi od njene efikasnosti.

Predsjednik Srbije istakao je da nije zadovoljan borbom protiv kriminla u samoj policiji, i iskorjenjivanjem zla na ulicama - narkodilera i narkokartela.

"U borbi protiv tog zla koje uništava našu djecu nisu u posljednje vrijeme postignuti značajniji rezultati jer kriminalne grupe imaju saradnike i doušnike u samom MUP-u i tako uspjevaju da izbjegnu suočavanje sa zakonom i pravdom", izjavio je Nikolić, uz napomenu da je s druge strane veliki broj policajaca štiteći bezbjednost svoje zemlje i naroda nesebično žrtvovao svoj život ili zdravlje.

Bonus video: