Policija poslala pojačanje u albansko "selo marihuane"

Broj policajaca koji je poslat u Lazarat povećan je sa 500 na 800 nakon sinoćnjih sporadičnih okršaja u kojima je ranjen pripadnik specijalne policije
280 pregleda 5 komentar(a)
Lazaret, Albanija, Foto: Beta/AP
Lazaret, Albanija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2014. 12:50h

Albanske vlasti danas su uputile dodatne snage policije u selo Lazarat, dan pošto su osumnjičeni za uzgajanje marihuane tokom racije napali policijce bombama i vatrom iz minobacača i mitraljeza.

Kako je saopšteno, broj policajaca koji je poslat u Lazarat povećan je sa 500 na 800 nakon sinoćnjih sporadičnih okršaja u kojima je ranjen jedan pripadnik specijalne policije.

Policija navodi da je uhapšeno šest osoba zbog učešća u sukobima i zbog napada na jednu televizijsku ekipu.

Više stotina policajaca u blindiranim vozilima upalo je juče u Lazarat, na jugu Albanije, pošto je grupa od tridesetak osumnjičenih za uzgajanje marihuane otvorila vatru iz teškog naoružanja.

Policija je, kako navodi, uništila oko 11.000 biljaka marihuane.

Lazarat je najveći centar za proizvodnju kanabisa, a nalazi se 230 kilometara južno od Tirane. Vjeruje se da bande iz Lazarata godišnje proizvedu 900 tona kanabisa, vrijednog 4,5 milijardi eura.

Proteklih nedjelja albanske vlasti pokrenule su operaciju na nivou cijele zemlje u cilju iskorjenjivanja proizvodnje kanabisa.

Bonus video: