Josipović: Milanović nije zloupotrijebio bezbjednosne službe

Josipović je krajem prošle nedjelje najavio da će zatražiti izvještaje nadležnih povodom Linićevih optužbi da je premijer zloupotrijebio bezbjednosno-obavještajne službe
0 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: BETAPHOTO/HINA
Zoran Milanović, Foto: BETAPHOTO/HINA
Ažurirano: 03.06.2014. 10:05h

Hrvatski premijer Zoran Milanović nije zloupotrijebio bezbjednosno-obavještajne službe, kako ga optužuje smijenjeni ministar finansija Slavko Linić.

"To pokazuje izvještaj Bezbjednosno-obavještajne službe i vanrednog nadzora Savjeta za nacionalnu bezbjednost", rekao je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović na konferenciji za novinare.

Josipović je krajem prošle nedjelje najavio da će zatražiti izvještaje nadležnih povodom Linićevih optužbi da je premijer zloupotrijebio bezbjednosno-obavještajne službe za obračun s njim, podsjeća Hina.

Bivši ministar finansija i Milanovićev partijski kolega, iz vladajuće SDP, optužio je premijera da je koristio "medijske spletke" da bi ga proglasilo kriminalcem i smijenio.

On je to radio, tvrdio je Linić u javnim istupima, da bi štitio članove porodice, prijatelje i parcijalne interese jednog interesnog kruga, zanemarujući državne interese.

Naveo je da je Milanović to radio u slučajevima firme Spačva, u poslovanju Ine, Hrvatske banke za obnovu i razvoj...

Milanović je Linića smijenio zbog slučaja Spačva, gdje je ocijenio da je ministar oštetio državni budžet za 3,5 miliona eura, smanjivši procjenu vrijednosti te vinkovačke firme u postupku predstečajne nagodbe.

Kasnije je Linić optužio premijera i za zloupotrebu bezbjednosnih službi da bi ga špijunirao i smijenio, pa je reagovao i predsjednik države ocjenjujući da se radi o ozbiljnim optužbama koje moraju da se ispitaju, a danas je predstavio i dostavljene podatke nadležnih službi.

Bonus video: