Pajtić izabran za predsjednika DS: "Osloboditi Srbiju od demagoške vlasti SNS"

Svog protivkandidata Dragana Đilasa i one koji su ga podržali nazvao je stranačkim prijateljima
5 komentar(a)
Bojan Pajtić, Foto: BETAPHOTO
Bojan Pajtić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 01.06.2014. 07:59h

Bojan Pajtić izabran je juče za novog predsjednika Demokratske stranke. Pajtić je osvojio 1.461 glas, a Dragan Đilas 1.277 od ukupno 2.774 delegata.

Za potpredsjednike DS izabrani su Borko Stefanović, Goran Ješić, Maja Videnović, Nataša Vučković i Gordana Čomić.

U trci za potpredsjedničko mjesto bilu su još Miloš Đajić, Branimir Kuzmanović, Slobodan Milosavljević, Dejan Nikolić i Dragan Šutanovac.

Pajtić je postao peti predsjednik DS od njenog osnivanja i na tu funkciju dolazi sa mjesta zamjenika predsjednika stranke.

Pajtić je u obraćanju delegatima rekao da su ovo posljednji izbori u DS koji se sprovode po delegatskom sistemu i da će svaki naredni izbori biti neposredni.

On je poručio i da će svu svoju energiju, znanje i snagu uložiti u konsolidaciju stranke

"Ja ću svu svoju energiju, znanje i iskustvo usmjeriti da DS bude jača, jer kad je DS jača i Srbija je jača", kazao je Pajtić u beogradskom Sava centru, poslije stranačke izborne skuštine.

Pajtić poručio da se ta stranka više neće dijeliti i cijepati, i da već od narednog dana složno kreće u borbu za "oslobađanje Srbije od demagoške vlasti Srpske napredne stranke".

Svog protivkandidata Dragana Đilasa i one koji su ga podržali nazvao je stranačkim prijateljima i istakao da je pred svima ozbiljan zadatak, jer danas su, kako je objasnio, pristojni, pošteni, pametni i obrazovani ljudi u Srbiji zabrinuti za svoju sudbinu i zagledani su u DS, od koje očekuju rješenja.

"DS je pokazala da je najliberalnija i najcivilizovanija stranka u ovoj zemlji. Prvi put je predsjednik jedne velike parlamentarne stranke iz Vojvodine. Pokazali smo da smo lišeni predrasuda i da demokrate ljude cene po tome kakva rješenja nude", rekao je Pajtić.

Bonus video: