Mediji u Srbiji širili moralnu paniku o poplavama

Prema njenim riječima, čak je i javni servis izvještavao o tome kako se ovakve poplave u Srbiji nisu desile u proteklih 500 godina
7 komentar(a)
Srbija poplava, Foto: Reuters
Srbija poplava, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2014. 18:33h

Šefica Odsjeka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dubravka Valić Nedjeljković ocijenila je danas da je veliki broj medija u Srbiji izvještavanjem o poplavama zapravo širio moralnu paniku.

Valić Nedeljković je na naučnom skupu na skupu "Uloga medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu" u Novom Sadu kazala da su mediji proteklih dana bili "preplavljeni poplavama" i da je jedan dio njih izvještavao senzacionalistički.

Prema njenim riječima, čak je i javni servis izvještavao o tome kako se ovakve poplave u Srbiji nisu desile u proteklih 500 godina, iako je jasno da ni izbliza ne postoje meteorološka mjerenja za toliko dugačak period.

Dubravka Valić Nedeljković je ocijenila da mediji nisu imali ni kritičan odnos prema izjavi predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se ovakve poplave ne pamte u proteklih hiljadu godina, kao i da je riječ o poplavama "biblijskih razmjera".

Bonus video: