Uroš Mišić lagao da pomaže stradalima u poplavama

Da ironija bude veća, Mišić prije nije dolazio na sud zbog "krhkog zdravlja"
137 pregleda 15 komentar(a)
Uroš Mišić, Foto: FoNet
Uroš Mišić, Foto: FoNet
Ažurirano: 23.05.2014. 17:22h

Uroš Mišić se nije pojavio na sudu lagavši da je pomagao stradalima u poplavama u Obrenovcu, piše "Blic".

Njemu se sudi za izazivanje tuče u beogradskom klubu "Plastik", a kako piše "Blic" Mišićevu laž je prenio advokat Borivoje Borović koji je tom listu rekao da je od Mišićeve rodbine čuo „da Uroš već tri dana učestvuje u akcijama Gorske službe spasavanja u Obrenovcu“.

Gorska služba je to demantovala kazavši da već dva dana nemaju njihove ekipe na terenu.

"Uroš Mišić nije naš član, a ko nam je sve pomagao tokom spasilačkih akcija u Obrenovcu, nažalost nemamo saznanja, jer bismo se svima adekvatno zahvalili. Ono što, međutim, znamo jeste da od pre dva dana nemamo nijednu spasilačku ekipu na terenu. Svi spasioci vratili su se u baze, kako bi svoju opremu pripremili za naredne, eventualne intervencije, budući da zasad nigde u Srbiji nema potrebe za našom pomoći", kaže Mirjana Perić, portparol Gorske službe spasavanja Srbije.

Da huligan osuđivan za pokušaj teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, nije učestvovao u spasavanju, je potvrdila i srpska policija.

Da ironija bude veća, Mišić prije nije dolazio na sud zbog "krhkog zdravlja".

Urošu Mišiću trenutno se sudi za izazivanje tuče u klubu „Plastik“ u februaru prošle godine, nakon koje je, čak tri puta obmanjivao policiju da će se pojaviti na saslušanju. Tada je u MUP-u ocijenjeno da „Mišić javno ismijava policiju“, pa je zbog skrivanja i neodazivanja pozivima njegov status promienjen u osumnjičenog. Prvostepeni sud potom je oslobodio navijača Crvene zvezde zbog nedostatka dokaza, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu odluku i naložio ponovno suđenje, koje je pred Prvim osnovnim sudom nanovo počelo 29. aprila.

Bonus video: