Pogledajte kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta

U Doboju je danas proglašena trodnevna žalost zbog smrti 10 osoba u poplavama u tom gradu
6 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 13:03h

Ozren Stakić napustio je svoj stan u prizemlju dok je gledao vodu kako nadire u grad Doboj. Uskoro je sve bilo puno vode. Za potop je bilo dovoljno svega nekoliko minuta.

Prema jutrošnjim informacijama još hiljadu domaćinstava nema električnu energiju, a vodosnabdijevanje još nije uspostavljeno na višim spratovima stambenih zgrada. Iako na čišćenju uz same građane Doboja, rade i pripadnici civilne zaštite iz više gradova Republike Srpske i brojni volonteri, proces odvoza kabastog otpada još se odvija usporeno, a najkritičnija situacija je na izlazu iz grada, kod bolnice gdje još nije počelo prikupljanje otpada.

Jedan od najtežih problema predstavlja otklanjanje mulja iz podrumskih prostorija, koji bi, ako se brzo ne ukloni, mogao da bude izvor potencijalnih zaraza.

U Doboju, osim jedne kancelarije Centra javne bezbjednosti koja radi na hitnom izdavanju putnih isprava, ne radi nijedna institucija, niti prodavnica, pa je građanima nužno i dalje dostavljati sredstva za čišćenje i dezinfekciju i ličnu higijenu.

Od 19 punktova za podjelu humanitarne pomoći, manje od polovine je u funkciji, što izaziva opravdano nezadovoljstvo kod građana. Sa pronađenim tijelom Dragice Salković (1939) iz Doboja, broj žrtava u poplavama u Republici Srpskoj popeo se na 18, saopšteno je juče iz MUP-a RS. Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. Tijelo je nađeno na drugom spratu porodične kuće, gdje je starica živjela.

Trodnevna žalost u Doboju

U Doboju je danas proglašena trodnevna žalost zbog smrti 10 osoba u poplavama u tom gradu.

Dani žalosti u Doboju su 23, 24 i 25. maj, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Doboj je na isti dan kao ove, davne 1968. godine takođe završio pod vodom.

Galerija

Bonus video: