Srbija: Akciju spajanja ljubimaca i vlasnika prekinula inspektorka

"Gospođu nije interesovalo to što su ljudi došli u nadi da će uspjeti da dođu do makar jedine utjehe u svemu ovome što ih je zadesilo"
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2014. 08:42h

U Koordinaciji sa Veterinom Beograd juče je organizovana ozbiljna akcija spasavanja ljubimaca koji su ostali zaključani u kućama i stanovima svojih vlasnika koji su pogođeni poplavama.

Obrenovčani koji svoje ljubimce nisu evakuisali imali su priliku da dođu, donesu ključeve od objekta u kome se životinje nalaze i uz saglasnost ih predaju spasiocima kako bi ih oni donijeli do punkta u Mislođinu. Akcija je funkcionisala odlično do jednog trenutka…

"PSI koje smo danas IZVUKLI iz Obenovca pa podijelite. Ukoliko Vam se javi neko da mu je pas u Obrenovcu, neka vam ostavi tačnu adresu gdje je pas, ime psa, svoje ime i kontakt telefon. Ukoliko mu nađemo psa, dovešćemo ga do Mislođina, ali mora da bude siguran da je u stanju da dođe po svog ljubimca. MI NE MOZEMO VIŠE! Nemamo ni gdje sa psima", napisala je Kristina Radović, koja je učestvovala u akciji spasavanja pasa, Republičkoj veterinarskoj inspekciji na Facebooku.

Iz udruženja Životinje.rs kazali su da je inspektorka iz Republičke veterinarske inspekcije shvatila je da je njeno radno vrijeme završeno i odlučila je da ide kući. Očajnih vlasnika koji su čekali je i dalje bilo, ali to, kako ističu, nju nije zanimalo.

"Gospođu nije interesovalo to što su ljudi, koji su ostali bez ičega, došli iz prihvatnih centara u nadi da će uspjeti da dođu do makar jedine utjehe u svemu ovome što ih je zadesilo - a to je živ ljubimac! Ona je u hladovini sačekala da dođe kraj radnog vremena, a onda se spakovala i bez objašnjenja ostavila ljude koji su iznemogli stajali na punktu. Moramo da napomenemo da je Veterina Beograd svoj dio posla odradila “muški”.

Oni su, zajedno sa vlasnicima gledali ženu koja se u kritičnim vremenima pakuje i odlazi. Svi su bili zatečeni… Radnici Veterine Beograd bili su voljni da rade do sumraka", istakli su u udruženju Životinje.rs.

Navode da je ustanovljen protokol da se pisane izjave daju samo uz prisustvo inspektora iz Republičke veterinarske inspekcije, zbog čega je odlazak inspektorske prekinuo i sabotirao cijelu akciju.

"Naglašavamo da su neki vlasnici posljednje zalihe novca dali kako bi ih neko dovezao do punkta u Mislođinu. Da ne pominjemo brojne volontere koji su se dobrovoljno prijavili kako bi pomoglioko prevoza i smještaja spasenih ljubimaca. Kada je inspektorka okrenula leđa, na punktu u Mislođinu nastao je muk… Zahvaljujemo se Ivanu Sočo, šefu kriznog štaba u Obrenovcu, volonterima, zapravo svim ljudima koji su svojim zalaganjem i neprestanim radom pomogli da akcija djelimično uspije. Za njih radno vrijeme ne postoji, postoji samo problem koji treba riješiti. Akciju nastavljamo, mi koji u ovom trenutku ne znamo šta je radno vreme…", naglasili su u udruženju.

Galerija

Bonus video: