Poplave u BiH: Dramatično spasavanje u Doboju

Na prvom snimku vidi se čovjek koji je bespomoćno stajao na krovu svoje kuće, dok je voda progutala sve oko njega
96 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 11:19h

Oblast oko Doboja u Republici Srpskoj jedna je od najteže pogođenih u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Banjalučka "Alternativna televizija" objavila je dva dramatična snimka spasavanja stanovnika zarobljenih u vodenoj stihiji.

Na prvom snimku vidi se čovjek koji je bespomoćno stajao na krovu svoje kuće, dok je voda progutala sve oko njega.

Iz vode je virio samo krov, gdje je ovaj čovjek pronašao jedino utočište. Nije poznato koliko je vremena proveo na tom mjestu, kao ni o kom je tačno selu riječ.

Ipak, pomoć je stigla u posljednji čas. Spasillački helikopter prvo je kratko kružio oko kuće pokušavajući da odredi najbolju tačku pristupa ugroženom čovjeku. U sljedećem trenutku se sasvim približio kući, kako bi čovjek mogao da se bezbjedno odveze.

Video: Alternativna TV

Najdramatičniji momenat bio je kada je helikopter uspio da priđe, a čovjek je uspio da se uhvati za "skije" letjelice, viseći u vazduhu. U tom trenutnu čuo se glas jednog od posmatrača: "Ne valja, ne valja...", da bi već u sljedećem čovjek uspio da se popne, a helikopter ga odvozi na bezbjednu lokaciju.

Na drugom snimku vidi se još jedna kuća u okolini Doboja, na čijem krovu je jedini spas potražio nepoznati čovjek.

Video: Alternativna TV

I u ovom slučaju sve oko kuće bilo je sasvim poplavljeno, pa nije bilo drugog načina da se priđe ugroženima.

Izuzetnom sposbnošću pilota helikoptera, letjelica je prišla do samog krova kuće, a čovjek je u dramatičnom spasavanju golog života uspio da se uhvati i bude odvezen na sigurno.

Galerija

Bonus video: