U Krupnju srušeno pet mostova, 500 kuća pod vodom

Rijeke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsječen od svijeta, bez struje, vode i telefonskog signala
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2014. 19:55h

Poplavni talas koji je pogodio Krupanj ostavio je teške posljedice u tom gradu, a stanovnici pokušavaju da saniraju štetu.

Ekipa Tanjuga koja se "probila" u Krupanj alternativnim putem preko Tekeriša u gradu je zatekla potresne slike srušenih kuća zbog klizišta, odvaljenih dijelova puta, srušen most i još mnogo posljedica nabujale vode koja je "bukvalno nosila sve pred sobom".

Prema riječima građana Krupnja, poplava je nezapamćena, nikad se nije desilo ništa slično, a neki od njih imali su zamjerke na odnos opštine prema njima jer im, kako su naveli, pomoć u odbrani nasipa nije stigla na vrijeme.

Put od Loznice prema Krupnju, preko Zavlake, od popodneva je prohodan nakon četvorodnevne blokade, pa je tek danas popodne počela da stiže pomoć ugroženom stanovništvu tog grada.

Stigla su tri kamiona paketa hrane, vode i odjeće, a pomoć su organizovano u Krupanj dopremili građani Loznice. Lokalni mediji objavili su da se akciji prikupljanja pomoći odazvao veliki broj građana i privrednika iz lozničkog kraja.

U Krupanj su ranije danas stigle i helikopterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, ljekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima. Grad Novi Sad uputio je tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u rašcišćavanju puteva i terena. Mještani Krupnja su od srijede u blokadi, jer su putevi ka Loznici preko Stolica i Zavlake u prekidu zbog odrona.

Rijeke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsječen od svijeta, bez struje, vode i telefonskog signala. Prema podacima lokalnog kriznog štaba, srušeno je pet mostova, pod vodom je oko 500 kuća, a oko 600 građana je evakuisano iz svojih domova.

Galerija

Bonus video: