Irinej: Bog nas opominje zbog gej parade

On je istakao da je ljude snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti"
42 komentar(a)
Irinej, Berane, Foto: Tufik Softić
Irinej, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 16.05.2014. 09:50h

U Sabornoj crkvi u Beogradu sinoć je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovali članovi Sabora, a patrijarh srpski Irinej pozvao je vjernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnijele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.

"Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote", rekao je patrijarh, pozivajući vjernike da se pomole.

On je istakao da je ljude snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti".

"Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božija već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja", rekao je patrijarh.

On je, aludirajući na najavljenu Paradu ponosa, dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, "kojim se ponose i i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv boga i zakona življenja".

Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej.

Bonus video: