Porodica iz Dubrovnika nudi besplatno ljetovanje za siromašne, ideju prihvatili i drugi

Meštrić kaže da su mu se javili neki koji iznajmljuju smještaj i koji imaju sobu viška i željeli bi da se uključe u projekat
20 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Wikipedia.org
Dubrovnik, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 08.05.2014. 16:49h

Jedna porodica iz Dubrovnika odlučila je da pokloni besplatno sedmodnevno ljetovanje za majku sa maloljetnom djecom, a njihov čin je podstakao i druge.

"Nudim 7-dnevni besplatan odmor u Dubrovniku u septembrt 2014. U mogućnosti smo da primimo majku i 2-3 maloljetne djece. Hrana, smještaj i troškovi prevoza u oba smjera će im biti osigurani. U obzir dolaze isključivo porodice vrlo teškog imovinskog stanja. Prednost imaju djeca sa bronhijalnim problemima kojima bi promjena 'vazduha' pogodovala zdravstvenom stanju. Ovo stavljam na zid ukoliko neko od mojih prijatelja ima predlog te se nadam kako bi ovakva akcija mogla doći na neki viši nivo, npr. kod društva iznajmljivača te da svi svoje apartmane, sobe na jednu sedmicu post-sezone ustupe onima koji sebi to nikada ne bi mogli sami da priušte", napisao je Siniša Meštrić na svom Facebook profilu.

Njegov status je ubrzo pokrenuo pravu akciju poklanjanja ljetovanja siromašnim porodicama, piše Index.hr.

Meštrić kaže da su mu se javili neki koji iznajmljuju smještaj i koji imaju sobu viška i željeli bi da se uključe u projekat.

Svjestan da ponudom jednog smještaja ne može puno doprinijeti, Meštrić kaže da već traži pomoć u organizaciji i proširenju ovog projekta. Njegova porodica je godinama bila domaćin porodicama teškog imovinskog stanja.

"Ideja za ovakav obiteljski projekt nije od ove godine. Naša baka je to radila godinama prije preko katoličkih zajednica pa smo mi odlučili nastaviti tu tradiciju", kazao je on i dodao da je njegova porodica na taj način stekla prijateljstva za cijeli život.

"Bilo bi super kad bi uspjeli dobiti donacije besplatnih prevoznih karata, izleta... Svaka ideja je dobrodošla".

Bonus video: