Makedonija: Opozicioni SDSM vraća 34 mandata

Centralni odbor donio je ovu odluku kasno sinoć i time potvrdio odluku koju je ranije donio izvršni odbor stranke o vraćanju mandata poslanika SDSM, prenijela je MIA
0 komentar(a)
Makedonija, izbori, Foto: Reuters
Makedonija, izbori, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2014. 07:13h

Opozicioni Socijaldemokrati savez Makedonije (SDSM) odlučio je da vrati mandate i ne prizna rezultate prošlonedeljnih parlamentarnih izbora u Makedoniji.

Centralni odbor ove opozicione stranke jednoglasno je podržao odluku rukovodstva stranke da ne prizna rezultate izbora od 27. aprila i vrati osvojena 34 mandata.

Centralni odbor donio je ovu odluku kasno sinoć i time potvrdio odluku koju je ranije donio izvršni odbor stranke o vraćanju mandata poslanika SDSM, prenijela je MIA.

"Najviši organ stranke pružio je podršku svom rukovodstvu, na čelu sa predsjednikom Zoranom Zaevim, u nastavljanju sa aktivnostima SDSM usmjerenih na stvaranje uslova za poštene i demokratske izbore u Makedoniji", navodi se u današnjem saopštenju za medije te opozicione stranke.

Centralni odbor SDSM donio je odluku da 18. Kongres stranke bude održan 18. maja na kome će se raspravljati o izvještaju sa predsjedničkih i parlamentranih izbora i glasati o povjerenju telima stranke.

Bonus video: