Prisluškivani razgovori Šarića na suđenju za šverc droge

Na snimku se čuju okrivljeni Borislav Tunjić, Dragan Gaćeša i Milorad Stijepović, koji su razgovarali telefonom od 11. do 19. januara 2009. godine
197 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 15.04.2014. 13:58h

Suđenje grupi Darka Šarića, optuženoj za šverc kokaina, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom preslušavanjem presretnutih telefonskih razgovora okrivljenih.

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Siniša Petrović prethodno je odbilo predloge advokata da prisluškivani razgovori okrivljenih budu izdvojeni iz spisa predmeta, zbog, kako tvrde, nezakonitosti.

Petrović je rekao da ne postoje smetnje da se u nastavku suđenja saslušavaju transkripti telefonskih razgovora okrivljenih i da je prisluškivanje obavljeno u skladu sa zakonom. U nastavku današnjeg suđenja preslušavani su snimci razgovora koje su okrivljeni vodili tokom januara 2009. godine, kada je u Italiji zaplijenjeno 235 kilograma kokaina.

Na snimku se čuju okrivljeni Borislav Tunjić, Dragan Gaćeša i Milorad Stijepović, koji su razgovarali telefonom od 11. do 19. januara 2009. godine u vezi sa, kako tvrdi tužilaštvo, primopredajom kokaina u Italiji.

Tunjić je, prema tumačenju Tužilaštva za organizovani kriminal, telefonom iz Srbije davao instrukcije Gaćeši i Stijepoviću za preuzimanje droge. Zamjenik tužioca Saša Ivanić rekao je da su ti razgovori jasno pokazali da je Tunjić najavljivao Gaćeši dolazak Stijepovića u Italiju i davao naznaku kada će tačno stići u Milano, kao i da ga je smjestio u hotel prije preuzimanja droge.

Po preuzimanju kokaina, 19. januara 2009. godine, u Pizi, Gaćeša i Stjepović su uhapšeni i njima je sudđeno u Italiji. Na današnjem suđenju počelo je i preslušavanje razgovora Darka Šarića i Nebojše Joksovića, koji je kasnije postao svjedok saradnik. Nastavak suđenja Šarićevoj grupi, optuženoj za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, zakazan je za 28. april.

Bonus video: