Koštunica podnio ostavku: Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao

Koštunica je da se poslije velikog izbornog neuspjeha praktično povuče iz dnevno-političke arene
73 pregleda 15 komentar(a)
Vojislav Koštunica, Foto: Beta
Vojislav Koštunica, Foto: Beta
Ažurirano: 19.03.2014. 16:57h

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica podnio je danas neopozivu ostavku na stranačku funkciju.

"Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Demokratske stranke Srbije. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala", navodi se u izjavi Koštunice za agenciju Beta.

DSS na parlamentarnim izborima u nedjelju nije prešla cenzus prvi put od osnivanja 1992. godine, a Predsjedništvo DSS-a je na današnjoj sjednici prihvatilo Koštuničinu ostavku.

Koštunica će, kako je najavljeno, sva ovlašćenja će prenijeti na potpredsjednika stranke Aleksandra Popovića, saznaje B92.

Popović će, kako saznaje B92, stranku voditi do vanredne stranačke skupštine, koja bi trebalo da se održi do ljeta.

Prema pisanju beogradskih medija, lider Demokratske stranke Srbije odlučio je da podnese ostavku na mjesto predsjednika stranke, o čemu će danas obavijestiti Predsjedništvo svoje stranke.

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije u dva mandata, riješio je da se poslije velikog izbornog neuspjeha, praktično povuče iz dnevno-političke arene i da prepusti čelo stranke koju je osnovao 1992.

Nakon poraza na vanrednim parlamentarnim izborima, kao i na izborima u Beogradu, odluku da podnese ostavku donio je još i lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je juče rekao da se povlači iz politike, a da će karijeru nastaiti kao profesor ili kao muzičar.

Bonus video: