Zagreb: Tuča ljekara u bolnici

Ministarstvu zdravlja incident nije prijavljen, ali je zatražen hitan izvještaj iz bolnice u kojoj se dogodio incident
54 pregleda 2 komentar(a)
Zagreb, Foto: Rajko Milić
Zagreb, Foto: Rajko Milić
Ažurirano: 13.03.2014. 12:25h

Koliko je smjenski rad u bolnicama zbunjujuć i naporan za zaposlene pokazuje i nedavni fizički obračun dva ljekara u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

Tuča je, prema pisanju "Jutarnjeg lista", navodno izbila između ljekara Zavoda za neurohirurgiju Darka Čudija i Klinike za anesteziologiju Ine Husedžinovića i to zbog situacije do koje je doveo nesporazum oko smjenskog rada.

"Čudi je anesteziologa optužio da namjerno za operacije na neurohirurgiji ne želi da obezbijedi anesteziologe, pa se one teško mogu sprovoditi. Tvrdio mu je da ga namjerno koči u poslu", posvjedočio je zagrebačkom dnevniku jedan lekar iz Dubrave, uz preciziranje da je anesteziologu udaracem u glavu razbijena arkadu.

Anesteziolog, navodno, nije kolegi uzvratio istom mjerom već je okrvavljene glave glave otišao kod direktora bolnice Dragana Korolije Marinića.

Izvor lista tvrdi da ga je direktor odmah fotografisao mobilnim telefonom, da su mu ranu zašili, dok je Husedžinović izjavio da se "nešto" dogodilo i da je istraga u toku, ne želeći više da komentariše.

Ministarstvu zdravlja incident nije prijavljen, ali je zatražen hitan izvještaj iz bolnice u kojoj se dogodio incident.

Direktor tvrdi kako je u to vrijeme bio na godišnjem odmoru i nije čuo za incident, no ipak je osnovao komisiju koja će istražiti slučaj.

Bonus video: