EKSPLOZIJA AUTOMOBILA U BEOGRADU

Stojanovića spaslo to što se vratio u stan po mobilni telefon?

Provjeravaju da li je riječ o obračunu klanova Bojovića i Šaranovića
637 pregleda 5 komentar(a)
strahinja stojanović eksplozija (novine), Foto: Kurir
strahinja stojanović eksplozija (novine), Foto: Kurir
Ažurirano: 12.08.2018. 06:45h

Srpska policija provjerava da li je posljednji bombaški napad u Beogradu, u kom je povrijeđena Španjolka P. G. (24), nastavak obračuna klana Luke Bojovića i klana pokojnog Slobodana Šaranovića iz Danilovgrada.

Tamošnji istražitelji sumnjaju da je eksploziv bio namijenjen njenom momku, Strahinji Stojanoviću, bliskom Šaranovićevoj kriminalnoj grupi.

Dvadesetčetvorogodišnjakina je povrijeđena dok je ulazila u Stojanovićev “audi”, a njega je ranjavanja spaslo to što se vratio u stan po mobilni telefon, tvrdi izvor “Vijesti” upućen u istragu.

“Stojanović i njegova djevojka koja je prethodnog dana doputovala u Srbiju, izašli su iz zgrade u Ulici Svetozara Papića i krenuli ka ‘audiju’. Kada su stigli do vozila on je primjetio da nije uzeo mobilni telefon, pa se vratio u zgradu. Devojka je otvorila vrata automobila i tada je odjeknula ekslozija”, objasnio je isti izvor.

On je dodao da je povrijeđena Španjolka pronađena desetak metara od automobila koji je izgorio u eksploziji.

“Odbacila je detonacija. Ekipa Hitne pomoći je prevezla u bolnicu sa težim povredama, ali je njeno zdravsteno stanje stabilno”, kazao je.

Izvor “Viejsti” sumnja da je P. G. kolateralna šteta, a istraga će, smatra, utvrditi da li je neko i zbog čega želio da se osveti njenom momku. Tvrdi da istražitelji zasada ne mogu precizirati da li je bomba postavljena pod Stojanovićev automobil zbog bliskosti sa članovima Šaranovićevog klana, ali ni da li je možda odmazda zbog neke od posljednjih likvidacija u Beogradu.

Stojanović je u aprilu izašao iz zatvora u kom je robijao zbog izazivanja opšte opasnosti.

Bio je kum Miloša Vidakovića, za čije je ubistvo osuđena grupa bliska Šaranoviću. Stojanović se pominjao i kao nalogodavac likvidacije Vidakovića u Budvi, 2. jula 2013. Odgovornost za njegovo ubistvo preuzeo je Miloš Vojnović, ali se u optužnici nije našlo ime Stojanovića. Pred beogradskim Specijalnim sudom Vojnović je ispričao da je Stojanović 2013. došao u Budvu sa zadatkom da ubije Luku Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića, koji je poginuo u septembru te godine u sumnjvoj saobraćajnoj nesreći. Vojnović je ispričao i da se mjesec prije nego što će ubiti Vidakovića krio u stanu Stojanovića. U optužnici stoji da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

Za učešće u toj, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića - mlađeg brata Luke Bojovića, osuđen je i Stojanovićev prijatelj Slaviša Novaković.