"Momci koji su izašli iz zatvora plavi izlaze, krvavi"

Muslić je novinarima i građanima kazao da ga je policija privela nakon što je u nedjelju oko 1:00 sat, nasilno ušla u njegov stan
137 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2014. 11:35h

Nakon što je iz Sarajeva stigao video u kome se vidi kako je specijalna policija u petak u toku protesta gurala demonstrante u Miljacku, bh. mediji prenose izjavu jednog od puštenih pritvorenika, maloljetnog Alena Muslića.

Muslić je novinarima i građanima kazao da ga je policija privela nakon što je u nedjelju oko 1:00 sat nasilno ušla u njegov stan. Prema njegovim riječima, držali su ga i nogama tukli četiri sata. Muslić je iz pritvora pušten četiri sata nakon privođenja.

Bijesni specijalci u petak demonstrante gurali u Miljacku >>>

"Zdravo. Ja se zovem Alen Muslić. Brata su mi priveli (u četvrtak, petak i subotu)... upadala mi je murja u stan. Otjerali su me u Marijin dvor. Tukli su me čime su stigli. Moj brat je sav plav. Momci koji su danas izašli iz zatvora plavi izlaze, krvavi. Moju jaranicu uhvatila marica, tukla, niko nije htio stati ispred nje. Što da vam kažem... Želimo bolje sjutra", kazao je Muslić plačući zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi njegova zemlja, kao i mladi ljudi koji su pokušali da promijene nešto u njoj.

Muslić, prema pisanju bh. medija, zbog povrede sada nosi okovratnik.

Širom BiH se od prošle sedmice organizuju demonstracije nezadovoljnih građana koji žele bolji život. Demonstracije su počele u Tuzli i proširile se na druge gradove Sarajevo, Bihać, Mostar.

Video zapis Muslićeve izjave pogledajte OVDJE.

Galerija

Bonus video: