Vučić: Radulović se pretvorio u političara

"Ako ne dolazite na sjednice vlade, ne možete da znate ni šta se na njima dešava"
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 30.01.2014. 13:06h

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas optužbe ministra privrede Saše Radulovića i ocijenio da je Radulović imao dobre ideje kada ga je predložio za ministra, ali da se "u međuvremenu pretvorio u političara" koji više brine za rejting.

"Saša Radulović je, kada je postao ministar privrede, imao dobre ideje i namjere, ali se u međuvremenu pretvorio u političara, za razliku od ministra finansija Lazara Krstića, čijim radom sam zadovoljan", kazao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da nije saglasan sa zahtjevom Srpske napredne stranke (SNS) da se ispitaju "kriminalne radnje Saše Radulovića prije nego što je postao ministar" i dodao da je jedino saglasan da se ispita njegova odgovornost za postavljanje Radulovića na mjesto ministra.

"Nisam saglasan sa saopštenjem SNS, jedino sa čime sam saglasan je da se ispita moja odgovornost", kazao je Vućić novinarima. On je odbacio i Radulovićeve kritike da na sjednicama vlade nema rasprave, jer se ministri plaše njega.

"Ako ne dolazite na sjednice vlade, ne možete da znate ni šta se na njima dešava. Taj čovjek (Radulović) ni triput nije bio na sjednicama", rekao je Vučić i naveo da su sjednice vlade bile brojne, a da se na pojedinim vodila žučna rasprava.

Vučić je odbacio i Radulovićeve optužbe da je njegov kabinet uticao na skidanje blokade računa pojedinim firmama.

Donedavni srpski ministar privrede Saša Radulović naveo je u obrazloženju svoje ostavke početkom nedjelje da je Vučićev kabinet glavni kočničar reformi u privredi.

Bonus video: