Oliveru Ivanoviću određen jednomjesečni pritvor

Advokat je rekao da će na rješenje uložiti žalbu jer smatra da su razlozi za pritvor nepostojeći i neosnovani i da će tražiti njegovo oslobađanje
0 komentar(a)
Oliver Ivanović, Foto: Kim.gov.rs
Oliver Ivanović, Foto: Kim.gov.rs
Ažurirano: 28.01.2014. 09:52h

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću određen je jednomjesečni pritvor i jutros rano je odveden u Prištinu u pritvorsku jedinicu, izjavio je advokat Nebojša Vlajić.

Advokat je rekao da će na ovakvo rješenje uložiti žalbu jer smatra da su razlozi za pritvor nepostojeći i neosnovani i da će tražiti njegovo oslobađanje.

Optužbe, osim što su krajnje ozbiljne za najteža krivična djela, su smiješne, izmišljene i besmislene, rekao je Vlajić.

"Ono što se Ivanoviću stavlja na teret nije mogao da učini i nije učinio, motivacija za to je van prava i tu nikakve situacije u smislu dokaza ne postoje.Na način na koji je Ivanović optužne svako od nas može biti optužen i na Kosovu za nas zbog ovoga nema ni životne ni pravne sigurnosti", rekao je on.

Ivanović je osumnjičen u istrazi o ratnim zločinima, koja je u toku, kao i u vezi sa ubistvom počinjenim nakon konflkta na Kosovu.

Misija Euleks potvrdila je da je na zahtjev međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog zužilaštva Kosova, rano jutros, međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici odredio jednomjesečni pritvor Ivanoviću koji je osumjičen za ratne zločine i teško ubistvo.

Podsjeća se da je Ivanović juče dobrovoljno došao u policijsku stanicu u sjevernoj Mitrovici nakon prethodnog dogovora između međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštvo Kosova i advokata Ivanovića.

Nakon što je ispitan, Ivanović je uhapšen po nalogu tužioca, i izveden pred međunarodnog sudiju u Osnovnom sudu u Mitrovici, navodi Eulekas.

Bonus video: