Preševo: Norveški vehabija stradao u napadu na žandarma

"Udario ga je ciglom u glavu, a onda uzeo njegovu automatsku pušku. Ispalio je nekoliko metaka u žandarma, ali ga je, srećom, promašio"
67 pregleda 62 komentar(a)
Preševo, Foto: Sr.wikipedia.org
Preševo, Foto: Sr.wikipedia.org
Ažurirano: 25.01.2014. 16:07h

U jutrošnjem incidentu u Preševu nastadao je novreški državljanin koji je prethodno napao pripadnika Žandarmerije, rečeno je u Birou MUP-a Srbije za saradnju s medijima.

Prema riječima portparola Policijske uprave u Vranju Dragana Stamenkovića, žandarm je lakše povrijeđen, a uviđaj je obavio zamjenik tužioca Višeg tužilašta u Vranju.

Incident se dogodio jutros u 7.45 časova, a Policijski sindikat Srbije u saopštenju želi da pohvali brzu akciju i hrabrost kolega iz Uprave granične policije, koji su jutros spasili život pripadniku Žandarmerije, koga je u Preševu htio da ubije, kako se navodi, pripadnik vehabijskog pokreta, državljanin Norveške.

"Kolegu iz Žandarmerije napao je ovaj državljanin Norveške, prema prvim sumnjama, pripadnik vehabijskog pokreta. Udario ga je ciglom u glavu, a onda uzeo njegovu automatsku pušku. Ispalio je nekoliko metaka u žandarma, ali ga je, srećom, promašio", navodi u saopštenju predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

To su, kako se ističe, vidjele kolege iz granične policije, koji su bili u blizini i brzom intervencijom spriječili ubistvo policajca, a napadača likvidirali.

Bonus video: