Navodno istraživanje

Da li ljubitelji Nutelle u regionu zaista vole manje lješnika?

Predsjednica Centra za zaštitu potrošača Srbije Vera Vida tvrdi kako je kvalitet robe u toj zemlji neuporedivo lošiji nego roba iste marke u inostranstvu
24 komentar(a)
Nutella, Foto: Www.thesmartkitchenblog.com
Nutella, Foto: Www.thesmartkitchenblog.com
Ažurirano: 17.01.2014. 16:50h

Građani koji kupuju strane proizvode, prije svega prehrambene, a imaju iskustvo sa konzumiranjem istih proizvoda vani, često se žale da njihov kvalitet nije isti.

Da tu zaista osim "dima" ima i "vatre", tvrdi i predsjednica Centra za zaštitu potrošača Srbije Vera Vida, koja tvrdi kako je kvalitet robe u toj zemlji neuporedivo lošiji nego roba iste marke u inostranstvu.

Tvrdi da to porvrđuju i neka istraživanja, ali i potrošači koji žive u inostranstvu i kao primjer navodi krem Nutella, poznatog italijanskog proizvođača Ferrero.

"Prije par godina utvrđeno je da Nutella namijenjena tržištu jugoistočne Evrope sadrži mnogo manje lješnika nego ona namijenjena potrošačima u zapadnoj Evropi. Navodno se istraživanjem utvrdilo da stanovnici jugoistočne Evrope više vole Nutellu s manje lješnika", kazala je Vera Vida a prenosi Tanjug.

Otkrila je da se u Srbiji građani najviše žale na kvalitet obuće, mobilnih telefona i bijele tehnike jer se često dogodi da se ta roba već nakon nekoliko mjeseci, ponekad čak i dana, pokvari.

Vida dodaje da se najčešće radi o telefonima koje se blokiraju, obući koja se raspada i televizora.