Podignuta optužnica protiv vlasnice azila zbog ubistva više od 40 pasa

Za isto nedjelo optužen je i muškarac koji je vlasnici azila još sredinom novembra nabavio sredstvo za eutanaziju u jednoj zagrebačkoj veterinarskoj apoteci
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 19:54h

Zagrebačko opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vlasnice azila za pse, tereteći je za ubijanje više od 40 pasa kojima je početkom decembra, navodno, ubrizgala smrtonosno sredstvo za eutanaziju.

Za isto nedjelo optužen je i muškarac koji je vlasnici azila još sredinom novembra nabavio sredstvo za eutanaziju u jednoj zagrebačkoj veterinarskoj apoteci, da bi ga ona, potom, i ubrizgala psima, navedeno je na internet stranici tužilaštva.

Kao motiv zločina optužena je navela nedostatak novca zbog čega, navodno, nije imala drugog izlaza, a policija joj je u trag ušla prateći podatke o vlasništvu udruženja i objekta u kojem su ubijeni psi pronađeni, prenosi agencija Hina.

Završena istraga: Četrdesetčetiri psa u Zagrebu ubila je vlasnica azila >>>

Aktivisti za zaštitu životinja ranije su upozorili da takav slučaj do sada nije zabilježen u Hrvatskoj, u kojoj su propisane kazne za mučenje ili ubijanje životinja nedovoljne - Krivični zakon predviđa najviše godinu dana zatvora, a Zakon o zaštiti životinja novčanu kaznu do 15.000 kuna (nepuno 2.000 eura).

Bonus video: