Danas: Slijede hapšenja za ubistvo Ćuruvije

Na optužnici se nalaze svi koji su umiješani u ubistvo Ćuruvije, od operativaca preko onih koji su organizovali taj zločin do onih koji su ga naredili
54 pregleda 6 komentar(a)
Slavko Ćuruvija, Foto: Www.nedeljnik.co.rs
Slavko Ćuruvija, Foto: Www.nedeljnik.co.rs
Ažurirano: 10.01.2014. 20:16h

Optužnica protiv nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ubistva novinara Slavka Ćuruvije je napisana i biće objavljena sljedeće sedmice, saznaje Danas.

Kako piše ovaj list pozivajući se na izvor iz državnog vrha Srbije, sljedeće nedjelje će biti izvršena i hapšenja optuženih u slučaju Ćuruvija.

Na optužnici se nalaze svi koji su umiješani u ubistvo Ćuruvije, od operativaca preko onih koji su organizovali taj zločin do onih koji su ga naredili. Sva lica koja se nalaze u Srbiji su pod strogom prismotrom nadležnih državnih organa, kako bi se spriječio eventualni bijeg pred hapšenje naredne nedjelje, tvrdi Danas.

Nalog za akciju je stigao iz samog vrha državne bezbjednosti, a dovršenje optužnice za ovaj slučaj - jednu od najmračnijih nerazriješenih tajni Srbije iz vremena režima Slobodana Miloševića i Mirjane Marković - postalo je moguće “nakon što se pojavio svjedok koji je pokrenuo cijelu situaciju”.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za Danas izrazio je nadu da će slučaj ubistva Slavka Ćuruvije, koji datira još od 11. aprila 1999. godine, konačno biti razriješen.

„Ne mogu da komentarišem nezvanična saznanja iz istrage, ali uvjeren sam da će ubistvo novinara Ćuruvije, u tužilačkom smislu, a nadam se kasnije i u sudskom, poslije skoro 15 godina biti riješeno. U Srbiji niko nema prava da ubija ljude i napokon će postati jasno da je Srbija zemlja u kojoj zločini ne ostaju nekažnjeni“, rekao je Vučić Danasu.

Bonus video: