Tanjug: Lobira se da Dačić i Tači budu kandidati za Nobela

Kongresmen Eliot Engel je tim povodom kontaktirao i srpski Kokus, tražeći njihovu podršku, ali Kokus još uvek nije dao svoju konačnu riječ
61 pregleda 117 komentar(a)
Dačić, Ešton i Tači, Foto: Reuters
Dačić, Ešton i Tači, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2013. 10:19h

Vođa albanskog Kokusa u Kongresu lobira da dobije podršku za nominaciju Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir, saznaje Tanjug.

Kako je rečeno u srpskom Kokusu, demokratski kongresmen iz Njujorka aktivno pokušava da dobije podršku svojih kolegu za ovu incijativu, nakon čega će odlučiti da li će pisati Nobelovom komitetu.

Kongresmen Eliot Engel je tim povodom kontaktirao i srpski Kokus, tražeći njihovu podršku, ali Kokus još uvek nije dao svoju konačnu riječ, pošto čeka mišljenje Vlade Srbije po tom pitanju.

"Nismo još odlučili, čekamo stav srpske vlade a Engel kaže da je cilj njegove inicijative normalizacija odnosa Srbije i Kosova", kažu za Tanjug u srpskom Kokusu.

Albanski Kokus, koji predvodi Engel, prije dva mjeseca pokrenuo je inicijativu da američki Kongres usvoji rezoluciju o braći Bitići, ali ona još nije došla na dnevni red, pošto prvo treba da o njoj glasaju kongresni Podkomitet za Evropu i Komitet za spoljne poslove Kongresa.

Engel važi za jednog od najvećih pobornika kosovske nezavisnosti još od sredine devedesetih godina a glavna ulica u Peći je 2005. godine dobila ime po njemu.

Bonus video: