Agencija Tanjug biće privatizovana

Tanjug neće biti transformisan, kako je ranije najavljeno, već već će morati da bude privatizovan kao i svi drugi državni mediji do 31. decembra sljedeće godine
1 komentar(a)
Tanjug, Foto: Tanjug
Tanjug, Foto: Tanjug
Ažurirano: 11.12.2013. 20:46h

Agencija Tanjug neće postati vladin biro za komunikacije već će biti privatizovana, saznaje Danas.

Tanjug neće biti transformisan, kao što je prethodni državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Dragan Kolarević najavio prije nekoliko meseci, već će morati da bude privatizovan kao i svi drugi državni mediji do 31. decembra sljedeće godine.

Kako Danas saznaje, Ministarstvo finansija je u budžetu za narednu godinu predvidjelo sredstva za Tanjug za prvih šest mjeseci, a ukoliko ova agencija ne bude privatizovana ranije, država će morati da obezbijedi sredstva i za drugu polovinu godine.

Zakon o javnom informisanju bi, prema najavama iz Ministarstva kulture, trebalo da bude poslat Vladi na usvajanje do kraja godine, ali u trenutnom Nacrtu zakona koji je objavljen na sajtu ne postoji dio koji se odnosi na Tanjug.

Zakon je, inače, trenutno na završnim doradama u drugim ministarstvima, nakon čega se šalje u Brisel kako bi evropske institucije dale svoje mišljenje o tome koliko je usklađen s evropskim standardima.

Bonus video: