Tači: NATO na Kosovu je faktor mira za cijeli region

Tači je sa Farinom razgovarao o aktuelnim političkim i bezbjednosnim zbivanjima na Kosovu, saopšteno je iz kancelarije kosovskog premijera
6 komentar(a)
hašim tači, Foto: Kryeministri-ks.net
hašim tači, Foto: Kryeministri-ks.net
Ažurirano: 08.11.2013. 18:32h

Kosovski premijer Hašim Tači istakao u razgovoru sa komandantom KFOR-a, generalom Salvatoreom Farinom, da je prisustvo NATO na Kosovu faktor mira za čitav region.

Tači je sa Farinom razgovarao o aktuelnim političkim i bezbjednosnim zbivanjima na Kosovu, saopšteno je iz kancelarije kosovskog premijera.

Komandant KFOR-a izrazio je spremnost da nastavi saradnju sa institucijama u stvaranju mirnog i bezbjednog okruženja za sve građane Kosova i naglasio posvećenost snaga međunarodne zajednice da budu u službi stvaranja bezbjednog okruženja za normalno odvijanje izbornog procesa koji će se održati 1. decembra.

Tači se zahvalio generalu Farini za doprinos koji je dao KFOR u podizanju stručnih kapaciteta Bezbjednosnih snaga Kosova i izrazio uvjerenje da je Kosovo nepokolebljivo u svojoj viziji za integraciju u NATO, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog premijera.

Bonus video: