Preminuo Aleksandar Tijanić

Tijanić je učestvovao i u formiranju programskih šema nekoliko crnogorskih televizija, uključujući i RTCG
53 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 18:31h

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić iznenada je preminuo u 64. godini, ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao, na Novom Beogradu.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je izjavila za Tanjug da je Tijanić pronađen ispred ulaza u zgradu u Bulevaru Mihaila Pupina, u besvjesnom stanju, oko 17.10 minuta, da je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju, ali da je bila bezuspješna.

Kako je navela, Hitna pomoć je primila poziv nešto poslije 17 časova, najprije se nije znalo o kome je riječ, budući da je poziv upućen za N.N. lice. Macura još ne može da kaže koji je uzrok smrti.

Tijanić je bio jedan od najpoznatijih novinara na ovim prostorima.

Radio je u štampanim medijima, neke od njih je i uređivao, kao što je list "Građanin" i "Evropljanin". Vodio je brojne srpske televizije, od TV Politika, preko BK TV do RTS-a, podsjeća B92.

Tijanić je učestvovao i u formiranju programskih šema nekoliko crnogorskih televizija, uključujući i RTCG.

Bio je ministar informisanja od 1994-1996. Vlada Vojislava Koštunice ga je 2004. godine imenovala za generalnog direktora RTS.

Jedno od posljednjih pojavljivanja u javnosti, bila je sreda 23. oktobar, kada je učestovao u javnoj raspravi o elektronskim medijima.

Aleksandar Tijanić rođen je 13. decembra 1949. godine u Đakovici. Živio je u Podujevu i Prištini. Nakon završetka srednje škole, Tijanić je studirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je pozvan u nedeljnik NIN, gdje započinje profesionalnu karijeru.

Oženjen, ima ćerku Zaru i sina Stefana.

Bonus video: