Prijedorčanka Jelena Topić već mjesec stoji kao živi kip u centru grada

"Ne dajem nikakve izjave i stvarno ne mogu da vam kažem zbog čega sve ovo. Ne mogu ni da vam kažem koliko još dana će da traje performans"
54 pregleda 46 komentar(a)
Jelena Topić, Foto: Blic.rs
Jelena Topić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 22.10.2013. 12:41h

Prijedorčanka Jelena Topić, koju sugrađani zovu "živi kip", već mjesec danas stoji u centru grada i poruku šalje ćutanjem. Ipak, ona ne stoji na tom mjestu po cijeli dan, već se kada završi performans na Trgu majora Zorana Karlice, vraća svakodnevnim aktivnostima, životu, javlja se na mobilni...

O razlozima ćutnje ne govori.

"Ne dajem nikakve izjave i stvarno ne mogu da vam kažem zbog čega sve ovo. Ne mogu ni da vam kažem koliko još dana će da traje performans. Čujemo se kada završim", rekla je Jelena Topić u razgovoru za EuroBlic.

Ni njena sestra Tijana ne želi d komentariše ono što Jelena radi.

"Performans je njena lična stvar. Ukoliko vas zanima o čemu je riječ, nazovite nju i pitajte".

Prijedorčani koji poznaju Jelenu kažu da ne znaju o čemu se radi, ali dodaju da im to i nije toliko bitno. Važnije im je da je ona uspjela u svojoj namjeri: performansom je skrenula pažnju na sebe i dovela do toga da njena ćutnja odjekne cijelom Republikom Srpskom i šire.

Na trg izlazi i po najvećem nevremenu

"Čuo sam da ima dva fakulteta, filmsku i televizijsku režiju na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, a pri kraju je i sa studijima filozofije. Zna četiri svjetska jezika, a nema posao. Pretpostavljam da je ovo njen bunt zbog toga. Nije loša ideja da na ovakav način izrazi nezadovoljstvo. Koliko znam, ovo je prvi put da se ovakvo nešto dešava u Prijedoru", rekao je za EuroBlic jedan Prijedorčanin.

Nagađanja je puno, ali Prijedorčani i oni koji poznaju Jelenu najčešće govore da je ovo što ona radi možda i dio njenog diplomskog rada. Iskustva koja je ona doživjela ovih dana vjerovatno će biti dobar materijal, kao što je i nedavno putovanje biciklom do Ostroga i nazad, dugo oko 1.000 kilometara, piše EuroBlic.

Bonus video: