Banjaluka: Uhapšeni inspektori zbog distribucije narkotika

Naše kolege, ne samo da imaju dilere po banjalučkim naseljima, već i dilere koji su pokrivali osnovne i srednje škole, saopšteno je iz banjalučke policije
3 komentar(a)
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.10.2013. 10:04h

Četvorica uhapšenih inspektora za narkotike Centra javne bezbednosti Banjaluka imali su odlično razrađenu mrežu narko-dilera, a svaki od njih je pokrivao određeno naselje u gradu.

"U ovom dijelu istrage smo saznali da naše kolege, ne samo da imaju dilere po banjalučkim naseljima, već i dilere koji su pokrivali osnovne i srednje škole u Banjaluci. Posebno nas je zaprepastila činjenica da je droga prodavana maloletnicima" , rekao je banjalučkim "Nezavisnim novinama" izvor iz istrage.

Jedinica za organizovani kriminal MUP RS uhapsila je juče inspektore za narkotike CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, a dan ranije uhapšen je i inspektor Slavko Đurić zbog umješanosti u organizovani kriminal i trgovinu drogama.

Prilikom njihovog hapšenja pronađena je i određena količina narkotika. Akcijom je rukovodilo Specijalno tužilaštvo RS. "Nezavisne novine" su navele da je kao organizator kriminalne grupe označen Srđan Radulović, dugogodišnji inspektor za narkotike iz Banjaluke.

Radulović i saučesnici su, kako se navodi, u akcijama koje su izvodili plenili određenu količinu narkotika, od čega su deo zadržavali za sebe i predavali svojim dilerima, a dio prikazivali kao regularnu zaplenu.

Oni su razotkriveni nakon višemesečnog praćenja telefonskih razgovora. Hapšenje Radulovića i saučesnika bacilo je sumnju na veći broj istraga kojima su rukovodili, posebno jer je utvrđeno da su prijetili sitnim dilerima u Banjaluci, a zatim ih ucjenjivali "pakujući" im određene optužnice.

U tekstu se još navodi da je Radulović ispitan i u vezi sa nerasvjetljenim ubistvima narko-dilera u Banjaluci, kao što su ubistva Ruška Pajića u februaru 2010. i Jasmina Ibiševića Žabinog, koji je ubijen u aprilu ove godine.

Bonus video: