Miroslav Mišković dva sata bio na saslušanju zbog Šarića

Vlasnik Delta Holdinga je optužen za malverzacije sa putarskim preduzećima i trenutno se brani sa slobode
78 pregleda 6 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 17.10.2013. 12:31h

Miroslav Mišković je nešto više od dva sata davao izjavu policiji u svojstvu građanina o navodnim vezama svojih kompanija sa firmama Darka Šarića

Kako saznaje beogradski "Blic", on je u 10 sati stigao u Policijsku stanicu Novi Beograd da da izjavu.

Mišković nikada nije komentarisao medijske navode da ima poslovne veze s Darkom Šarićem.

Krajem prošle godine, "Novi magazin" je objavio svoja saznanja da policija pokušava da dokaže da su Miškovićeve kompanije, a prije svega one iza kojih je stajao Marko Mišković, sin vlasnika Delte, imale poslovne odnose sa Šarićevim klanom.

Podsjetimo, vlasnik Delta Holdinga i njegov sin ranije su optuženi za malverzacije sa putarskim preduzećima, trenutno se brane sa slobode, a nedavno je održano pripremno ročište u tom slučaju.

Mišković nikada nije komentarisao medijske navode da ima poslovne veze s Darkom Šarićem

Vlasnik Delta Holdinga je optužen za malverzacije sa putarskim preduzećima i trenutno se brani sa slobode, a u tom slučaju je nedavno održano pripremno ročište.

Optužnica u tom predmetu podignuta je protiv Miškovića i još deset lica, a vlasnik Delte pušten je 23. jula iz pritvora, u kome je proveo više od sedam mjeseci, pošto je uplatio jemstvo od 12 miliona eura.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mjesecu policiji.

Veza Miškovićev sin?

Iako Mišković nikada nije komentarisao medijske navode da ima poslovne veze s Šarićem, njegovog sina Marka u vezu sa odbjeglim narko-bosom doveo je jedan od Šarićevih saradnika i optuženi u procesu za pranje para stečenih preprodajom kokaina Nebojša Jestrović na suđenju pred Specijalnim sudom, govoreći o saradnji preko dvije ofšor kompanije registrovane u Sjedinjenim Američkim Državama, podsjeća Tanjug.

Beogradski mediji prenijeli su ranije da je Jestrović, koji je bio direktor preduzeća "Municipijum S", pored ostalog tokom izlaganja svoje odbrane govoreći o tokovima novca rekao da je ofšor preduzeće "Finansijski anđeli", koje je osnovano u Delaveru u SAD, radilo je 2007. godine konsalting usluge za preduzeće "Grejt investments", iza kojeg je stajao Marko Mišković.

U optužnici za pranje kokainskog novca "Municipijum S" i "Finansijski anđeli" pominju se kao firme preko kojih je Šarić oprao više od 20 miliona eura, ali je Jestrović tvrdio da one nemaju nikakve veze sa Šarićem.

Bonus video: