Mlađan Dinkić pozvan u policiju radi saslušanja

Dinkić je u Upravu kriminalističke policije pozvan u svojstvu građanina. Pored Dinkića danas će izjava o ovom slučaju dati i Vladimir Ilić, član njegove partije
0 komentar(a)
Mlađan Dinkić, Foto: Arhiva Vijesti
Mlađan Dinkić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.10.2013. 11:40h

Kako saznaje B92, u policiju je danas na saslušanje pozvan bivši ministar i lider URS-a Mlađan Dinkić zbog preispitivanja zloupotreba u Nacionalnoj štedionici.

Dinkić je u Upravu kriminalističke policije pozvan u svojstvu građanina. Pored Dinkića danas će izjava o ovom slučaju dati i Vladimir Ilić, član URS-a i Vesna Arsić, nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u Ministarstvu finansija.

Savjet za borbu protiv korupcije Verice Barać ukazivao na sporne stvari u vezi sa tom prodajom i umješanost nekih političara.

Savjet je decembra 2004. godine Vladi Srbije uputio izvještaj u kojem analizira strukturu vlasništva Nacionalne štedionice, navodi privilegije koje joj je država dodijelila i vladi ukazuje na korake koji su potrebni kako bi se zakonskim putem utvrdilo da li je bilo kršenja propisa u navedenim bankarskim poslovima i da li je pritom bilo korupcije među visokim državnim funkcionerima.

Bonus video: