Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Sud je ocijenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih advokata koji su ukazivali da nema okolnosti da će okrivljeni ometati postupak uticanjem, između ostalog i na nesaslušane svjedoke
279 pregleda 12 komentar(a)
Aleksandar Mitrović, Andrea Bojanić, Foto: Telegraf
Aleksandar Mitrović, Andrea Bojanić, Foto: Telegraf
Ažurirano: 05.10.2013. 07:56h

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika "„Pinka" Željka Mitrovića, Aleksandru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Protiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula, vozeći džip neprilagođenom brzinom, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije, koja je prelazila ulicu, prenosi Blic.

Poslije incidenta nije pružio pomoć nastradaloj, već se odvezao sa mjesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Odluku o puštanju Mitrovića na slobodu donio je Apelacioni sud u Beogradu koji je preinačio rješenje Višeg suda.

Kako je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla agenciji Beta, sud je ocijenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih advokata koji su ukazivali da "nema osobitih okolnosti da će okrivljeni ometati postupak uticanjem, između ostalog i na nesaslušane svjedoke".

Bonus video: