Split: Uhapšen napadač na počasnog konzula Holandije

Počasnog konzula Holandije Silvanu Kondić u njenoj kancelariji u centru Splita nožem je nakon prepirke napao i u glavu ranio nepoznati muškarac
56 pregleda 0 komentar(a)
Silvana Kondić, Foto: Nacional.hr
Silvana Kondić, Foto: Nacional.hr
Ažurirano: 02.10.2013. 14:28h

Počasnog konzula Holandije Silvanu Kondić u njenoj kancelariji u centru Splita nožem je nakon prepirke napao i u glavu ranio nepoznati muškarac.

Konzul Kondić nije u životnoj opasnosti, potvrđeno je dopisniku agencije Anadolije. Iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave izjavili su lokalnim medijima kako je Silvana Kondić povrijeđena nožem oko podneva u splitskim prostorijama holandskog konzulata, nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezena u bolnicu.

Hrvatska policija saopštila je da je uhapsila 48-godišnjaka za kojeg se sumnja da je danas nožem napao počasnog holandskog konzula Silvanu Kondić (72) , osumnjičeni je uhapšen u splitskom naselju Pujanke oko 13.40, samo sat i po poslije napada, prenose hrvatski mediji.Nezvanično se navodi da uhapšeni ima dvojno hrvatsko i holandsko državljanstvo, dok motiv napada policiji još nije poznat.

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo posjetila je povrijeđenu Kondić koja joj je rekla da je napao muškarac koji je najvjerovatnije narkoman, a koji je i ranije dolazio kod nje u kancelariju da joj traži novac.

Bonus video: