Privođenja u Novom Sadu: Uhapšeni Novaković i Matijević

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona eura
74 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2013. 10:27h

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije priveli su sedam osoba zbog sumnje da su oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije za oko 1,3 miliona eura, saznaje danas nezvanično agencija Beta.

Među njima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada i funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević.

Privedeno je i troje nekadašnjih Novakovićevih saradnika iz Zavoda za izgradnju - Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetalana Bajić.

Osumnjičeni su i generalni direktor "Matijevića" Milan Jozanov i nekadašnji direktor "Aleksandar gradnje" i sadašnji direktor Regionalnog centra Novi Sada Rajfajzen banke Zoran Čulum.

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona eura, a Industriji mesa "Matijević" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona eura i "Aleksandar gradnji" korist od oko 500.000 eura.

Bonus video: