U Aranđelovcu

Novi slučaj maloljetničkog nasilja u Srbiji: Dječaci pretukli prvaka

Dječak je zbog povreda zbrinut na Dječjoj klinici kragujevačkog Kliničkog centra, a nezvanično se saznaje da mu je povrijeđena slezina
10 komentar(a)
Aranđelovac, Foto: Večernje novosti
Aranđelovac, Foto: Večernje novosti
Ažurirano: 19.09.2013. 14:02h

Sedmogodišnjeg dječaka, učenika prvog razreda, pretukla je juče grupa petaka iz OŠ "Svetolik Ranković" u Aranđelovcu u dvorištu škole. Dječak je prebačen u bolnicu.

Dječak je zbog povreda zbrinut na Dječjoj klinici kragujevačkog Kliničkog centra, a nezvanično se saznaje da mu je povrijeđena slezina. Njegovo stanje je stabilno.

Škola je potvrdila da su o jučerašnjem incidentu obaviješteni policija, prosvjetni inspektori i predstavnici opštine. Zbog incidenta biće podnijete prekršajne prijave protiv roditelja napadača.

"Preduzeli smo sve moguće mjere da se ovaj slučaj što prije riješi a počinioci najstrože kazne. U stalnom smo kontaktu sa dječakovim roditeljima i želimo da se što prije vrati u svoju učionicu", navela je škola na Fejsbuku.

Kako se vidi u diskusiji na toj društvenoj mreži, sedmogodišnjeg dječaka su pretukla petorica starijih učenika te škole, koji idu u peti razred (11 godina).

Takođe, nezvanično se navodi da je jedan iz grupe napadača "sin lokalnog policajca", kao i da postoji vjerovatnoća da su sve zabilježile sigurnosne kamere u dvorištu škole.

Načelnik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović rekao je da su identifikovana dvojica učenika petog razreda koji se sumnjiče za tuču, kao i da će protiv roditelja dečaka osumnjičenih da su pretukli prvaka biti podnete prekršajne prijave.

B92 javlja da je ovo samo jedan u nizu sve češćeg nasilja u školama. Nedavno su dječaci stari između 12 i 15 godina napali i pretukli profesora u Novom Sadu.

Ipak, u talasu vršnjačkog nasilja u Srbiji je ovo slučaj sa najmlađim učesnicima - napadnuti dječak je imao samo sedam godina, a napadači oko 11.

Preporučujemo za Vas