Slijedi otkaz

Vozio autobus 130 km/h i kucao poruke na dva telefona

Otkaz je, prema riječima vlasnika firme, jedina opcija, jer ne želi da mu zbog jednog, cijela firma dođe na loš glas
0 komentar(a)
vozač, Foto: Slobodna Dalmacija
vozač, Foto: Slobodna Dalmacija
Ažurirano: 14.09.2013. 14:54h

"Veruj mi da se nije rodio onaj ko bi ga mogao spasiti! Dobiće po kratkom postupku otkaz, pa neka budala gine dok stoku vozi, a ne moje putnike", poručio je Mate Jujnović, vlasnik firme Promet iz Makarske, čiji je vozač snimljen kako tokom vožnje autoputem šalje istovremeno poruke sa dva mobilna telefona, piše Slobodna Dalmacija a prenosi Blic.

Jujnović je, razumljivo, ostao šokiran nakon što je suočen s fotografijama na kojima vozač laktovima drži volan dok palčevima piše na dva mobilna telefona odjednom.

Otkaz je, ističe Jujnović, jedina opcija, jer ne želi da mu zbog jednog, cijela firma dođe na loš glas.

"Trudim se, radim kao pas, borim se na sve strane, a onda jedan ovakav krelac baci sve u vodu. Toliko mi je muka da bih se sada najradije ubio. A njega više ne spominjite, neka oko kuće tako vozi, a ne u mojoj firmi", bijesno je rekao Jujinović.

Fotografije je dostavio je čitalac koji je i sam bio u dilemi treba li sa njima izaći u javnost, ali je prelomio zbog činjenice da je ne samo riječ o profesionalnom vozaču nego i da su korišćenje mobilnih telefona i vožnja laktovima trajali toliko dugo da su i putnici počeli glasno da komentarišu.

"Malo me mučilo to što čovjek može da ostane bez posla, tu je porodica, djeca, gladna usta, ali vozač se samo smješkao na primjedbe putnika i nastavljao po svom", kaže očevidac, koji je nesavesnog putnika snimio rano ujutro na liniji koja iz Splita u 9 sati kreće za Zagreb.

"To je nemoralno i nedopustivo ponašanje. Iskreno, najviše bih volio da u Hrvatsku nikada nijesam došao, jer na Novom Zelandu gdje sam radio 30 godina, niko ne bi ni pomislio da uradi nešto slično", priča Jujinović, i dodaje kako je teško sa slike reći šta on tačno radi, ali misli da ne šalje poruke, jer je toliko star da ni ne zna. On misli da ga je neko nazvao i tražio nečiji broj, pa da je gledao u drugom telefonu da ga pronađe.

"Otkaz mu ne gine. Jedino ga može spasiti ako će uskoro u penziju, pa da ga ove posljednje dane prebacim na lokalne linije. Da ga svi vide", kaže Jujinović.

Preporučujemo za Vas