Split: Napad na prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nazvao je sramotnim sinoćnji incident i zatražio hitnu reakciju policije
131 pregleda 18 komentar(a)
Split, Foto: Shutterstock
Split, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2013. 10:26h

Sinoć je bačena prirotehnička naprava na prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, prema policijskom izvještaju nema podataka o većoj materijalnoj šteti.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nazvao je sramotnim sinoćnji događaj i izrazio očekivanje da će policija i pravosuđe brzo i efikasno odraditi svoj deo posla. ,,Sramota. Vandalsko i huligansko ponašanje, a znamo pozadinu i ko huška. To su naši sugrađani, jedna od niza nacionalnih manjina koje žive u Splitu", rekao je Baldasar portalu "Indeks".

Baldasar je izrazio nadu da će njegovi sugrađani osuditi ovakvo vandalsko ponašanje. ,,Nasilje neće eskalirati, jer smo pravna država. Očekujem da policija i pravosudna tela brzo i efikasno odrade svoj dio posla", naveo je Baldasar.

Takođe su sinoć u Splitu protestovali navijači Hajduka zbog uvođenja ćirilice u Vukovaru. Članovi "Torcide" su tokom protesta nakratko blokirali saobraćaj u Vukovarskoj ulici.

Članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu napadnuti su početkom prošle godine u svojim prostorijama kada je grupa mlađih Splićana upala i razbijala inventar nakon utakmice rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Bonus video: