Đilas: Na djelu uvođenje diktature Vučića

"Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu?", upitao je Đilas na konferenciji za novinare u prostorijama DS-a u Beogradu
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Beta
Dragan Đilas, Foto: Beta
Ažurirano: 03.09.2013. 16:03h

U Srbiji je na djelu uvođenje dikatuture i velike moći i vlasti jednog čovjeka, izjavio je danas lider Demokratske stranke Dragan Đilas.

On je poručio da sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo a ne prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić.

"Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu?", upitao je Đilas na konferenciji za novinare u prostorijama DS-a u Beogradu.

On je poručio da policija i tužilaštvo slobodno istraže sve što se tiče njega i naveo da neće naći ništa nezakonito.

Đilas je najavio da će DS u naredne dvije nedjelje Skupštini Srbije uputiti predlog za izmjene zakona kako bi se omogućilo da Beograđani biraju gradonačelnika na neposrednim izborima.

On je kazao da o gradonačelniku treba da odlučuju građani a ne političke stranke, kao i da se ne plaši izbora u Beogradu ali ni smjenjivanja s mjesta gradonačelnika Beograda pošto, kako je naveo, nije rođen u fotelji.

Lider SNS Vučić izjavio je da nema vremena da se bavi "besmislicama" Đilasa.

Na pitanje Tanjuga šta je njegov odgovor na Đilasove optužbe, Vučić je rekao: "Danas imam mnogo važnog posla i nemam vremena da se bavim besmislicama besposlenih ljudi".

Prethodno je šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio da Dragan Đilas ima ozbiljne probleme, manjak rezultata i da je "miljama iza Aleksandra Vučića".

Bonus video: