Zašto je Novak Đoković protiv napada na Siriju?

"Ja sam protiv svega što je destruktivno jer sam lično proživio to isto, i znam da ne može donijeti ništa dobro nikome"
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.09.2013. 17:48h

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, koji je odrastao u Beogradu za vrijeme NATO-ovih vazdušnih napada 1999, oštro se protivi planiranoj vojnoj intervenciji SAD-a protiv Sirije, javlja AFP

Đoković je u nedjelju izjavio da bi napad protiv Sirije bio "nesmotren i kontraproduktivan", piše AFP.

"Totalno sam protiv bilo kakve vrste oružja, bilo kakve vrste vazdušnih napada, raketiranja. Ja sam protiv svega što je destruktivno jer sam lično proživio to isto, i znam da ne može donijeti ništa dobro nikome', rekao je Đoković i dodao kako je "rat najgora stvar u životu za čovječanstvo, niko ne pobjeđuje".

Đokoviću je bilo tada samo 12 godina, podsjeća AFP.

"Mi smo na to gledali sa vedrije strane. Bili smo djeca. Imali smo samo 12 godina. Pa smo mislili: OK, sada nismo obavezni da idemo u školu, možemo više da igramo tenis. Tako smo zapravo provodili svaki dan tokom dva mjeseca na teniskim terenima sa avionima koji lete iznad naših glava. Nakon sedmicu ili dvije bombaških napada mi smo nastavili sa našim životima", rekao je Đoković.

Nekadašnja teniserka broj jedan u svijetu Ana Ivanović često je podsjećala na 78-dnevno bombardovanje koje je prisililo nju i njene prijatelje da igraju tenis u napuštenom bazenu.

Bonus video: