BiH: Uskoro optužnica protiv Keljmendija

Keljmendi će biti optužen jer je prikupljeno dovoljno dokaza za njegovu krivicu u vezi sa Delalićevim ubistvom iz 2007. godine
0 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2013. 14:26h

Tužilaštvo BiH će podići optužnicu i protiv Nasera Keljmendija, koji se tereti za organizovani kriminal u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele.

Iako je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv 32 osobe u predmetu "Lutka", a koje se terete za organizovani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam, među optuženima se nije našao Naser Keljmendi, koji je uoči hapšenja ove grupe napustio BiH i otišao na Kosovo.

Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, tokom narednih nekoliko meseci i Keljmendi će biti optužen jer je prikupljeno dovoljno dokaza za njegovu krivicu u vezi sa Delalićevim ubistvom iz 2007. godine.

"Od odluke suda na Kosovu, zavisiće da li će Keljmendi biti procesuiran pred pravosuđem BiH ili pred pravosuđem Euleksa, ali će svakako biti procesuiran", kazao je Grubešić.

Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH podigao je juče optužnicu protiv 32 osobe, pripadnika nekoliko zločinačkih organizacija, razbijenih u zajedničkoj policijskoj akciji "Lutka" prošle godine.

Oni se sumnjiče za ubistva, otmice, iznude, pljačke i trgovinu narkoticima. Riječ je, između ostalog, o šest ubistava, tri pokušaja ubistva i četiri razbojničke pljačke.

Jedno od rasvijetljenih ubistava je i ubistvo Ramiza Delalića Ćele, za koje je kao naručilac osumnjičen Naser Keljmendi, koje zbog nedostupnosti glavnoosumnjičenog nije tretirano ovom optužnicom.

Bonus video: