Srbija: U udesu poginula dva djeteta, 12 osoba povrijeđeno

Zbog udesa na autoputu Beograd - Niš u smjeru ka Beogradu bile su kilometarske kolone i vozila su bila naizmenično propuštana
0 komentar(a)
Policija Srbije, Foto: RTS
Policija Srbije, Foto: RTS
Ažurirano: 28.08.2013. 08:46h

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros kod Velike Plane poginula su dva djeteta od tri i deset godina, a povrijeđeno je osam osoba

Kako prenosi RTS, sudarili su se kombi holandskih i automobil francuskih registarskih tablica u kojima su bili turski državljani.

Povrijeđeni putnici prebačeni su u bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci. Direktor bolnice Periša Jovanović rekao je da je jedno dijete umrlo na mjestu nesreće, a drugo dete je podleglo povredama na putu do bolnice.

"Od troje povrijeđene djece, jedno dijete je poslato u Urgentni centar u Beogradu zbog povrede mozga, drugo je zadržano na odjeljenju ortopedije sa povredama glave, a treće se nalazi na ginekologiji zbog povreda u donjem dijelu stomaka", rekao je Jovanović.

Odrasli pacijenti, koji su zbrinuti u bolnici u Smederevskoj Palaci sa povredama glave i kičmenog stuba nalaze se van životne opasnosti.

Nesreća se dogodila oko 4.30 časova kod skretanja za Veliku Planu. Zbog udesa na autoputu Beograd - Niš u smjeru ka Beogradu bile su kilometarske kolone i vozila su bila naizmenično propuštana.

Udes se dogodio u traci u pravcu prema Beogradu, a uviđaj je završen i saobraćaj se polako normalizuje.

Bonus video: