Telenor zainteresovan za širenje na hrvatsko i slovenačko tržište

Svi potencijalni kupci državnog paketa akcija Telekoma Slovenija prilično su suzdržani u komentarisanju te opcije
0 komentar(a)
Telekom Slovenija, Foto: Radiosi.eu
Telekom Slovenija, Foto: Radiosi.eu
Ažurirano: 22.08.2013. 14:06h

Dok se Hrvatski Telekom (u 51-postotnom vlasništvu njemačkog Deutsche Telekoma) navodno aktivno sprema za preuzimanje Telekoma Slovenije (TS), ostali potencijalni konkurenti su uzdržani kada je predostojeći tender za prodaju slovenačke telekomunikacione kompanije u pitanju.

Biznis plus piše da je Deutsche Telekom ponudu za TS dao već prije nekoliko godina, onda su mu konkurirali British Telecom i islandski Skipti, ali da trenutno te dvije kompanije ne sarađuju.

"British Telecom nije u igri za posao", rekao je njihov portparol Aleksander Straunik, a Skipti posluje s gubitkom i u procesu je restrukturiranja.

Norveški telekomunikacijski operater Telenor, proces privatizacije ne želi da komentariše, ali nezvanično se čuje da planira nova preuzimanja u regiji – već je prisutan u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj te sada želi ući i na tržište u Hrvatskoj i Sloveniji.

Ni Telekom Austria aktivnosti preuzimanja ne želi komentarisati i reći da li ga zanima TS. Ta kompanija već je prisutna u Sloveniji, gdje posjeduje mobilnog operatera Simobil.

Bonus video: