Ispoštovaće rokove

Dogovor Kosova i EU o energetici, komunikacijama i jesenjim izborima

Tači je izrazio nadu da će se ispoštovati vremenski rokovi, početak septembra, za registraciju političkih partija ili građanskih inicijativa sa sjevera
71 pregleda 0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Www.kryeministri-ks.net
Hašim Tači, Foto: Www.kryeministri-ks.net
Ažurirano: 20.02.2019. 23:37h

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio da su pitanja energetike i telekomunikacija, što se tiče Kosova i EU, zatvorena.

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Tači je na sjednici rekao i da je na posljednjem susretu u Briselu postignut napredak oko organizacije lokalnih izbora 3. novembra.

"Uvjeren sam da će ovaj proces biti uspješan uz učešće svih zajednica. Misija OEBS će na naš zahtjev nastaviti da obavlja svoju ulogu kako bi olakšala i organizovala izbore na sjeveru, gdje će biti i predstavnici Centralne izborne komisije Kosova. Mi ćemo nastaviti da radimo sa svim političkim partijama za što masovnije učešće Srba na sjeveru“, kazao je on.

Tači je izrazio nadu da će se ispoštovati vremenski rokovi, početak septembra, za registraciju političkih partija ili građanskih inicijativa sa sjevera.

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je tokom prošle sedmice zatražila od visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton da posmtrači EU nadgledaju održavanje opštinskih izbora koji su zakazani za 3. novembar ove godine.