Sin Željka Mitrovića nakon nesreće: Djevojka je prelazila na crveno

U sudu kažu da je pritvor određen zbog opasnosti da bi Aleksandar Mitrović, sin vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića, mogao da utiče na svjedoke, kao i zbog težine krivičnog djela
239 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2013. 14:04h

"Bilo je zeleno svjetlo za mene. Djevojka je iznenada zakoračila na pješački prelaz... Niijsam htio da pobjegnem, bio sam u šoku. Onda sam pozvao oca i došao", izjavio je Aleksandar Mitrović (20), kome je istražni sudija Višeg suda u Beogradu juče odredio pritvor do mjesec dana jer je na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio i ubio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Sinu Željka Mitrovića određen pritvor do mjesec dana >>>

U sudu kažu da je pritvor određen zbog opasnosti da bi Aleksandar Mitrović, sin vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića, mogao da utiče na svjedoke, kao i zbog težine krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja sa smrtnom posljedicom - koje mu se stavlja na teret, prenosi "Blic".

Andrea Bojanić (Foto: svevesti.com)

Andrea Bojanić sahranjena je juče na beogradskom groblju Lešće, a, kako prenose beogradski mediji, niko od članova porodice Mitrović nije prisustvovao Andreinom posljednjem ispraćaju.

U policiji kažu da tek saobraćajni vještak može da utvrdi za koga je u momentu udesa bilo zeleno svjetlo na semaforu.

"Nema očevidaca koji su konkretno vidjeli udes, ni da li je zeleno svjetlo tada bilo uključeno za pješake ili vozače", objašnjavaju u MUP-u.

U policiji je na vještačenju BMW X5 kojim je Mitrović naletio na djevojku. Na vozilu su ostali svi tragovi udarca, koji se sada vještače.

Galerija

Bonus video: