Sin Željka Mitrovića bi mogao da dobije dvije do 12 godina zatvora

Djevojka A.B. ubijena je na pješačkom prelazu, a očevici tvrde da se vozilo koje je na nju naletjelo, kretalo velikom brzinom
291 pregleda 101 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2013. 17:04h

Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, usmrtio je sinoć oko 23.30 u Ustaničkoj ulici terenskim vozilom “Pinka” maloljetnu djevojku A.B. (17), a zatim pobjegao sa mjesta nesreće, javljaju srpski mediji.

Dva sata kasnije, u pratnji advokata, on se pojavio u beogradskoj policiji, gdje mu je, nakon saslušanja određen pritvor, piše Blic.

Aleksandar bi mogao da bude osuđen za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja. Krivični zakonik Srbije za to djelo predviđa kaznu od dvije do 12 godina zatvora.

Djevojka A.B. ubijena je na pješakom prelazu u Ustaničkoj ulici, a očevici tvrde da se vozilo koje je na nju naletjelo, kretalo velikom brzinom.

Vozač, kako tvrde očevici, nije na zastao poslije nesreće, već je dodao gas i pobjegao.

Policija je odmah obavila uviđaj, kako bi identifikovala vozača koji je ubio djevojku.

Sa lica mjesta (Foto: Blic)

Dva sata poslije ponoći, u zgradi beogradske policije pojavio se Aleksandar Mitrović, u pratnji advokata i oca.

"Moj sin je sinoć usmrtio devojku i pobjegao", potvrdio je Željko Mitrović policajcima, koji su uzeli izjavu od njegovog sina.

Mlađem Mitroviću je uzeta krv na analizu, a prva vještačenja ukazuju da nije bio pijan.

Aleksandar je Željkov sin iz prvog braka sa Sonjom Mitrović Hani, a vozački ispit je polagao prošle godine.

Željko Mitrović: Dao bih život da vratim vrijeme

Željko Mitrović u šoku je poslije saznanja da je njegov sin Aleksandar usmrtio BMW-om X5 sedamnaestogodišnju A. B. kod okretnice autobusa u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

U izjavi za Telegraf, Mitrović navodi da bi dao svoj život da može da vrati vrijeme i spriječi tragediju koje je odnijela jedan mladi život. Mitrović kaže da ne postoji način da izrazi bol prema porodici nastradale:

"Ovo je tragedija nemjerljivih razmjera i ne znam kako da izrazim svu bol koju osjećam zbog smrti nesrećne djevojke koju je kolima usmrtio moj sin Aleksandar", kazao je Mitrović i dodao:

"Rado bih svoj život zamijenio za njen i učinio bih sve na ovom svijetu, odrekao bih se svega što imam da mogu da promijenim zlu sudbinu koja nas je sve zadesila. Aleksandar je uvijek bio najsvjetlija tačka moje porodice, predobro stvorenje koje nikad nije probalo alkohol, koje nije pušilo, vrijedan student, skromna osoba. Nikada nije bio bahat, nikada nije divljao u saobraćaju. Živio je u Londonu, gdje sam ga namjerno sklonio od svega. Želio sam da mu spriječim bilo kakav dodir s lošim društvom odavde, s bilo kakvom vrstom problema. Došao je na raspust na mjesec dana i ovo se desilo".

Raspust pretvoren u tragediju: Željko sa sinom Aleksandrom

Mitrović je otkrio šta se desilo nakon tragičnog udesa:

"Aleksandar je dobio napad panike i nakon što je otišao s lica mjesta želio je da se vrati nazad, ali je doživio takav šok da nije umio više ni da vozi. Ne želim da ga opravdam, da me niko pogrešno ne razumije, ali čim me je pozvao rekao je da će se ubiti, da ne zna šta da radi i da želi da ide u policiju, ali ne zna ni gdje je, ni kako da ode. Otišao sam odmah po njega i odvezao ga u stanicu policije", otkriva Mitrović i navodi da će u toku dana izdati i zvanično saopštenje i pokušati da na najljudskiji mogući način stupi u kontakt s porodicom nastradale devojke.U toku je policijska istraga koja će ustanoviti kojom se brzinom kretao automobil kojim je upravljao Aleksandar Mitrović, kao i da li su tačne izjave svjedoka da je u momentu udara na semaforu bilo crveno svijetlo za pješake.

Galerija

Bonus video: