Dodik: Nemam vjeru u BiH

Predsjednik Republike Srpske je rekao u intervjuu za Blic kako osjeća da je period od 2014. do 2017. ključan za to da li će BiH postojati ili neće
27 komentar(a)
dodik, Foto: Betaphoto
dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.07.2013. 10:41h

"Nemam vjeru u BiH, ta formacija ne može da živi, a vrijeme pokazuje da Republika Srpska ima sposobnost da prebrodi delikatne političke procese", kaže Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je rekao u intervjuu za Blic kako osjeća da je period od 2014. do 2017. ključan za to da li će BiH postojati ili neće.

"Postoje određene struje koje govore – treba Dodika izvući na nivo BiH, jer bi on tamo sa svojom energijom mogao da pomogne u građenju BiH. Ali, ja nisam zainteresovan za građenje BiH. Moj odgovor je bio, ako bi se ikada desilo, hipotetički, da odem u zajedničke organe, to će samo značiti da sam shvatio da od BiH nema ništa i da ću otići tamo da se taj završni čin ostvari", rekao je Dodik.

On se, takođe, osvrnuo i na spekulacije o kontroverznom odnosu Srbije, odnosno "neoliberalnih krugova u Beogradu" prema RS, ocijenivši i da je ulazak Hrvatske u Evropsku uniju "dugoročno veoma dobar događaj", ali da kratkoročno može izazvati "neke proceduralne probleme".

Bonus video: