Nova stvarnost

Josipović: Preduzetnici da se naviknu na pravila EU

Josipović planira intenziviranje ekonomske diplomatije, ali kaže da uspjeh toga zavisi od spremnosti ekonomije da ponudi odgovarajuće programe
0 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Www.sutra.ba
Ivo Josipović, Foto: Www.sutra.ba
Ažurirano: 06.07.2013. 13:04h

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da je ulazak Hrvatske u EU prilika za razvoj hrvatske ekonomije, jer, kako je kazao, to mijenja strateški položaj zemlje i Hrvatska postaje zemlja "u kojoj se može na bitno drugačiji način poslovati nego prije".

"Imamo prilike, imamo mogućnosti, Vlada je ponudila jedan set programa, za koje mogu reći da su veoma zanimljivi i nadam se da će i samo sprovođenje biti dobra kao što su i projekti. Velika je prilika za Hrvatsku članstvo u EU, jer mijenja naš strateški položaj. Postajemo zemlja u kojoj se može na bitno drugačiji način poslovati nego što je to bilo prije", rekao je Josipović.

Istakao je da planira intenziviranje ekonomske diplomatije, ali da uspjeh toga zavisi od spremnosti ekonomije da ponudi odgovarajuće programe. "Ja tu mogu bit medij", dodao je on.

Josipović je naglasio da će se preduzetnici morati snaći na tom području i u novom okruženju.

"Biće tu onih kojima će biti teško ili će biti manje uspješni, ali u načelu ne vidim razloga da hrvatska ekonomija ne iskoristi priliku koja je tu", kazao je.

Preporučujemo za Vas