Razbijen dobro organizovan lanac ilegalne trgovine psima

Mediji su i ranije pisali da se psi, pod izgovorom da se prevoze na udomljavanje, u stvari prodavaju laboratorijima i fabrikama koje na njima testiraju oružje
584 pregleda 1 komentar(a)
Šverc pasa u Njemačkoj, Foto: Kreis-ahrweiler.de
Šverc pasa u Njemačkoj, Foto: Kreis-ahrweiler.de
Ažurirano: 04.07.2013. 14:24h

Njemačka policija je, u saradnji sa udruženjem zaštitu životinja iz Remagena razbila dobro organizovan lanac ilegalne trgovine psima koji su u Njemačku dovezeni sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prenosi 24sata.hr.

Prema pisanju portala rhein-zeitung.de dvadesetak kupaca iz nekoliko njemačkih regija u subotu se našlo u šumi blizu Remagena u namjeri da kupi 22 psa koji su bili smješteni u 18 kaveza, premalih za transport životinja. Dio njih je trebalo da završi u Švajcarskoj. Jedan pas nije bio vakcinisan protiv bjesnila i odvezen je u karantin.

Njemački mediji navode da je riječ o dobro uhodanom poslu koji je dogovaran putem interneta.

Nakon dogovorenog posla, psi su transportovani u Njemačku. Sudeći prema fotografijama, riječ je o napuštenim psima, a mediji ne navode kakva je trebalo da bude njihova dalja sudbina.

VIše regionalnih portal i ranije je izviještavalo o lažnom udomljavanju pasa sa područja Hrvatske, BiH, Srbije i drugih zemalja regiona. Prema njihovim navodima, psi su, pod izgovorom da se prevoze na udomljavanje, u stvari prodavani laboratorijima i fabrikama koje na njima testiraju oružje.

CdM.me je ranije objavio da je cijena jednog psa između 200 i 300 eura.

Bonus video: